Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Tennisclub Houten heeft een eigen vertrouwenscontactpersoon. Deze is bereikbaar voor iedereen binnen de sport met vragen en/of zorgen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, matchfixing of doping.

Een vertrouwenscontactpersoon luistert, denkt mee en kent het sport netwerk, maar is géén hulpverlener en doet niet zelf onderzoek bij incidenten.

Mocht je te maken krijgen met ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie, neem dan contact op met de vertrouwenscontactpersoon van Tennsiclub Houten Sanne Bonnes via [email protected]

Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN)

Het is ook mogelijk (eventueel anoniem) contact op te nemen met het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN). Medewerkers van het CVSN bieden een luisterend oor, hebben een adviserende rol en kunnen doorverwijzen, bijvoorbeeld naar de politie of de sportbond voor eventuele vervolgstappen of voor slachtofferhulp. Uiteindelijk liggen de beslissingen om wel of geen vervolgstappen te nemen bij degene die contact heeft gezocht met het CVSN. Medewerkers van het CVSN kunnen hierbij ondersteunen.

Het Centrum Veilige Sport Nederland is bereikbaar via:
https://centrumveiligesport.nl/ 
T 0900-202 55 90
E [email protected] 

Anoniem contact opnemen of een melding doen kan via:
https://www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport/nl/select_language/3b3 

Melden buiten de sport

Melden buiten de sport kan bij de politie en het Openbaar Ministerie. Daarnaast kun je verschillende hulpverleners vertrouwelijk benaderen. Voorbeelden zijn het Centrum Seksueel Geweld, de huisarts, de GGD, Slachtofferhulp Nederland, Veilig Thuis en Fier.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 30 636 8488

Sportclub Houten

Pelmolen 7
3994 XX Houten

KVK-nummer

30223764